Hoppa till sidans innehåll

Brev från styrelsen

05 OKT 2020 16:18
  • Skapad: 05 OKT 2020 16:18

Höstbrev från styrelsen

Hej Gneistimedlem (eller blivande medlem)!

Vi alla kan konstatera att 2020 blev ett minst sagt märkligt och på flera sätt också tråkigt år på grund av Coronaviruset. Mycket har lagts på paus eller ställts in, vi alla har fått tänka om och anpassa oss efter situationen. Det är sådana här år man är lite extra tacksam över våra fantastiska hästar, de är tröstande, läkande, glädjande och en massa mer! För många kanske det här tråkiga året inneburit fler fina stunder tillsammans med de fyrbenta vännerna.

För styrelsens del har den speciella situationen inneburit att vi inte kunnat ha fysiska möten. Vi började året med digitala möten och hade vårat första fysiska möte för några veckor sedan. Det är svårt att få samma typ av diskussioner och att lära känna varandra när man endast ses digitalt och det var efterlängtat med ett fysiskt möte. Under våren var vi dock några styrelsemedlemmar som sågs under städdagen på Wången, då vi rensade både i sekretariatet och utanför. Som vi diskuterade på årsmötet så avvaktar vi med att byta ut eller göra någon större renovering av sekretariatet, det är fullt fungerande och efter en ordentlig röjning så insåg vi att även utrymmet finns.

Under våren kom även det nya ljudet på plats. Nu sitter två högtalare på sekretariatets tak och inget behöver bäras eller kopplas när ljudet ska användas, allt är på plats och redo att användas, så skönt! Två av de gamla högtalarna finns nu i passkuren för att användas till passbanan.

Under sommaren arrangerades en avelsbedömning på Wången. Det blev hela 40 hästar anmälda till bedömningen varav 28 totalbedömda.

Två medlemsritter har arrangerats under sommaren, en i Nälden och en i Brunflo, det har varit väldigt roligt att träffas och rida tillsammans under avslappnade former och vi hoppas att fler medlemsritter blir av. Är du intresserad av att ordna en medlemsritt hemma hos dig så är det bara att hojta till, kravet är att ritterna ska vara öppna för alla medlemmar (ok att ha ett maxantal dock) och vara kostnadsfria att delta i.

Vårens tävlingar och den tävling som skulle vara i början av sommaren blev vi tvungna att ställa in på grund av Corona och GK:n som skulle hållas i augusti fick vi ställa in på grund av för få anmälda.

I september kunde som tur var Gneisti Open gå av stapeln, det var inget stort startfält men tillräckligt många för att tävlingen skulle bli av vilket var väldigt roligt. Vi fick chans att testa nya ljudet i skarpt läge och det fungerade riktigt bra. Som vi informerade om ifjol och under årsmötet så skulle vi pröva att använda oss av Sportfengur istället för Icetest, eftersom det inte blivit någon tävling tidigare i år så blev GO den första Gnesititävlingen som körts via Sportfengur och efter lite teknikstrul (tyvärr låg Wångens nät nere under helgen) så fungerade systemet bra. Sportfengur kräver inte något särskilt program utan det är web- och appbaserat till skillnad från Icetest. Vi har sett många fördelar med Sportfengur och det är smidigt för både tävlingsdeltagare och övriga intresserade att följa tävlingen via appen LH Kappi, det krävs även färre funktionärer både i sekretariat och hos domare vilket gör det billigare och enklare att arrangera tävling. Nackdelen är att inga domarkommentarer skrivs men när både arrangörer, domare och funktionärer blivit varma i kläderna med detta system kan det säkert finnas en lösning på det. Under GO utsågs en hel hög med klubbmästare, stort grattis till er! Presentation av klubbmästarna kommer på hemsidan.

Nu i oktober skulle vi ha haft ett medlemsmöte där både styrelse och utskott brukar informera om pågående arbete och aktiviteter. I år hade vi dessutom planerat att göra medlemsmötet till något alldeles extra, precis som vi pratade om under årsmötet. Tyvärr satte Corona stopp för våra planer, vi ser ingen möjlighet till att ha ett medlemsmöte med maxantal för deltagare, medlemsmötet ska vara öppet för alla. Vi har därför beslutat att ställa in medlemsmötet och kommer istället att informera på hemsidan om den löpande verksamheten, valberedningens arbete och om vad som gäller för motioner till SIF och Gneisti. Håll därför utkik på hemsidan efter information till er medlemmar.

24 oktober kommer en Hubertusritt arrangeras i Brunflo hos SG Islandshäst, inbjudan kommer på hemsida och Facebook inom kort.

Har du något du undrar över eller något du vill förmedla till styrelsen så mailar du till This is a mailto link

Ha en underbar hästhöst så ses vi kanske på en ridtur!

 

Vänliga hälsningar,

/Styrelsen

 

Skribent: Mariah Holgersson Edström
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Gneisti Islandshästförening - Islandshäst
Helle Sörenssen, Ytterån 164
83595 Nälden

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info