Gå till innehåll
Gneisti Islandshästförening
Gneisti Islandshästförening

Klubbmästerskap 2023

Nytt upplägg för KM 2023 ska förenkla för fler att kunna arrangera och även delta.

 

Inför säsongen 2023 fattes det resurser i styrelsen att kunna ta på sig att arrangera tävlingar och med detta förslag hoppas vi att vi kan bli fler som kan hjälpas åt att få till tävlingsaktiviteter under 2023.

Styrelsen har tagit fram ett nytt upplägg för KM 2023 för att prova något nytt och förhoppningsvis kunna passa/locka fler deltagare oavsett nivå och erfarenhet.

Det nya förslaget är att dela upp KM på en längre period i stället för att ha en helg med allt på en gång. Flera tillfällen med 2-3 ”deltävlingar” beroende på hur många som kan ställa upp och ta på sig att vara tävlingsansvarig och sedan en finaldag med bara finaler där Klubbmästarna utses.

Tanken med det är att det ska bli mer ”pay and tölt”-känsla med endagstävling där vem som helst kan vara med. Bara för att du är med på en deltävling betyder inte att du måste vara med på nästa eller finaldagen, utan du kan se det som en helt vanlig tävlingsdag. Om du däremot vill vara med på finaldagen räknas föregående deltävling/ar som ett kval där du beroende på ditt/dina högsta poäng kommer placeras in i en final. Dvs om man är med på fler deltävlingar har man fler chanser att få så höga poäng som möjligt. Vid många anmälda delas man in i A, B eller C-final osv. att alla som vill får rida. Det krävs minimum 3 deltagare för att det anordnas en finalgren på finaldagen.

Om man INTE deltagit i en deltävling får man ändå delta på finaldagen där du placeras in att starta med ”0” i kval-poäng. Observera att det är ett krav att delta vid minst en deltävling och finaldagen för att kunna ta en klubbmästartitel. Endast Gneistis medlemmar och stödmedlemmar kan ta en klubbmästartitel.

Tävlingsplaneringen är väldigt öppen om man vill ta på sig att arrangera en av dessa tävlingar. Man kan till exempel ha en deltävling på våren eller sensommaren. Det kan vara en eller fyra veckor emellan, beroende på vad som passar, men tanken är att finaldagen ska hållas 30 september. OBS Nu bestämt 7e Oktober. Detta för att inte krocka med andra tävlingar.

Deltävlingarna och Finaldagen blir nivå 5, inofficiell med 1-2 st domare.

Med detta upplägg ska det vara så lätt som möjligt att arrangera och det finns stöd, hjälpmedel och mallar att ta del av från styrelsen.

MEN - en förutsättning är att personer utanför styrelsen ställer upp och arrangerar!

Är du intresserad att ta dig an en "deltävling" tveka inte att kontakta oss i styrelsen och hör hur du kan få stöd och hjälp, mejla os på styrelsen@gneisti.nu

//Styrelsen

Publicerad: 2023-04-02

Senast uppdaterad: 2023-09-03

Författare: Helle Sörensen

Sponsorer

Postadress

Gneisti Islandshästförening

Elena Nilsson,

Gärde 224, 83496 Brunflo