Gå till innehåll
Gneisti Islandshästförening
Gneisti Islandshästförening

Publicerad: 2022-11-20

Senast uppdaterad: 2023-07-06

Författare: Helle Sörensen

Tävling - bra att veta

Gneisti har flera tävlingar, de kan vara såväl officiella som inofficiella för att passa alla. Wången är hemvist för klubben och här genomför vi de flesta av våra tävlingar, vissa inofficiella kan föreläggas på andra banor eller inomhus.

Att genomföra tävlingar kräver mer än bara ryttare, det kräver också en god del funktionärer för att få till bra arrangemang. Som aktiv i klubben ser vi gärna att man hjälper till när man kan, det kan vara uppgifter som domarsekretär, fikaförsäljning m.m. Har du frågor eller vill vara med och hjälpa till hör av dig till Styrelsen!

För officiella tävlingar gäller det att du som ryttare följer FIPO/Tävlingreglemente, har giltig Ryttarlicens och fyller i Ryttarförsäkran inför tävling, se nedan.

Vid inofficiella krävs inte ryttarlicens.

Anmälan och betalning sker oftast via Indta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., se inbjudan till aktuell tävling.

FIPO / Tävlingsreglemente

Det är viktigt att du som ryttare känner till reglerna för tävling samt vilken utrustning som är tillåten. Tillåten utrustning regleras av FIPO, det internationella tävlingsreglementet. Som komplement till FIPO finns även det Svenska tillägen (TR) samt en lista över förbjuden utrustning. Alla dokument gällande tävlingsregler, utrutsning m.m. hittar du på SIF's sida här Länk till annan webbplats.

Vaccination

Svenska Islandshästförbundet följer Svenska Ridsportförbundets regler för A2-vaccination. Observera att det är viktigt att hästen är korrekt vaccinerad, du kan bli avvisad från en tävlingsplats om du inte uppfyller nedanstående villkor eller saknar vaccinationsintyg från hästens ”tidigare liv”. Häst måste vara vaccinerad mot hästinfluensa samt giltiga vaccinationsintyg ska uppvisas. Reglerna hittar du på SIF's sida här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ryttarlicenser

Ryttarlicens krävs för deltagande i officiell tävling och du löser den via Indta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., har du några problem att lösa licensen går det bra att höra av sig till styrelsen@gneisti.nu
Kom ihåg att lösa din licens i god tid före tävling!

Ryttarförsäkran

Försäkran ska alltid lämnas i incheckningen innan hästen lastas ur vid tävlingsplatsen. Här kan du ladda ner blanketten Länk till annan webbplats.

Postadress

Gneisti Islandshästförening

Elena Nilsson,

Gärde 224, 83496 Brunflo