Gå till innehåll
Gneisti Islandshästförening
Gneisti Islandshästförening

Alla ska kunna vara med-Både delta och arrangera!

På finaldagen är alla välkomna, även om man inte ridit någon deltävling.

KM 2023

Inför säsongen 2023 fattades det resurser i styrelsen att kunna ta på sig att arrangera tävlingar och med detta förslag hoppas vi att vi kan bli fler som kan hjälpas åt att få till tävlingsaktiviteter under 2023.

Styrelsen har tagit fram ett nytt upplägg för KM 2023 för att prova något nytt och förhoppningsvis kunna passa/locka fler deltagare oavsett nivå och erfarenhet.

Det nya förslaget är att dela upp KM på en längre period i stället för att ha en helg med allt på en gång. Flera tillfällen med 2-3 ”deltävlingar” beroende på hur många som kan ställa upp och ta på sig att vara tävlingsansvarig och sedan en finaldag med bara finaler där Klubbmästarna utses.

Tanken är att det ska bli mer ”pay and tölt”-känsla med endagstävling där vem som helst kan vara med. Bara för att du är med på en deltävling betyder inte att du måste vara med på nästa eller finaldagen, utan du kan se det som en helt vanlig tävlingsdag. Alla är välkomna på finaldagen även om man inte varit med på deltävlingarna. På finaldagen rids endast finaler.

Om du vill vara med på finaldagen räknas ev föregående deltävling/ar som ett kval där du beroende på ditt/dina högsta poäng i den grenen kommer placeras in i en final. Dvs om man är med på fler deltävlingar har man fler chanser att få så höga poäng som möjligt.

De ekipagen med de bästa poängen placeras in i A-final. Resterande får rida B-final. Vid flera med samma poäng lottas ordningen. Om det är många deltagare kan B-finalen ridas i flera heat och den med bäst poäng från B-finalheaten får frågan om att rida A-final. De 5 bästa från B-finalen får vit rosett.

Perfekt att träna på att rida final! Varv i finalerna bestäms av majoriteten, den med högst poäng från uttagning har utslagsrösten. Vid flera heat i B-final kan vi försöka ordna tex att de som vill rida höger varv får rida med varandra osv. Därför ska du ange vilket varv du önskar i anmälan. Det krävs minimum 3 deltagare för att det anordnas en finalgren på finaldagen.

Om man INTE deltagit i någon deltävling är man ändå varmt välkommen att rida på finaldagen. Då har du 0 i "kvalpoäng" och placeras in i en final utefter det. Därför han man bättre "förutsättningar" att vinna om man deltar vid deltävling/deltävlingarna.

!Observera! -för att en kunna ta en klubbmästartitel är det ett krav att delta vid minst en deltävling och på finaldagen i den aktuella grenen.

Tävlingsplaneringen är väldigt öppen om man vill ta på sig att arrangera en av dessa tävlingar. Man kan till exempel ha en deltävling på våren eller sensommaren. Det kan vara en eller fyra veckor emellan, beroende på vad som passar, men tanken är att finaldagen ska hållas preliminärt 30 september. (Blir nu 7 oktober.) Detta för att inte krocka med andra tävlingar.

Deltävlingarna blir nivå 5, inofficiell med 1-2 st domare.

Finalen blir nivå 5, inofficiell med helst 2-3 domare utefter förutsättningar.

Med detta upplägg ska det vara så lätt som möjligt att arrangera och det finns stöd, hjälpmedel och mallar att ta del av från styrelsen.

MEN - en förutsättning är att personer utanför styrelsen ställer upp och arrangerar!

Är du intresserad att ta dig an en "deltävling" tveka inte att kontakta oss i styrelsen och hör hur du kan få stöd och hjälp, mejla oss på styrelsen@gneisti.nu

Det ska vara lätt och roligt att arrangera och tävla!

//Styrelsen

Publicerad: 2023-04-02

Senast uppdaterad: 2023-10-02

Författare: Helle Sörensen

Sponsorer

Postadress

Gneisti Islandshästförening

Elena Nilsson,

Gärde 224, 83496 Brunflo